Dr. Munks Park

En grønn oase i byen

Gjennom tre byggetrinn ble en gammel næringstomt på Hovenga i Porsgrunn sentrum utviklet til å huse 70 leiligheter fordelt på seks boligblokker.

Boliger

70 leiligheter fordelt på 6 leilighetsbygg

Status

Ferdigstilt 2019

Adresse

Dr. Munksgate 8, 3912 Porsgrunn

Seltor-prosjekt i alle ledd

Doktor Munks Park var et Seltor-prosjekt i alle ledd. Utbyggingsselskapet besto av Seltor Bolig og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL). Seltor AS var entreprenør. Det var også Seltors egne arkitekter som i fellesskap med byggherre utviklet og tegnet prosjektet.

Første spadetak ble tatt i 2012. Tredje og siste byggetrinn ble ferdigstilt i 2019.

Nært det meste

Tomten til Dr. Munks Park ligger sentralt på Hovenga i Porsgrunn med bare få minutters gange til sentrum, butikker, skoler, togstasjon, aktivitetstilbud og flotte turområder.

Blokkene i prosjektet passer godt inn mellom småhusbebyggelsen og de mer tradisjonelle tegl-blokkene som preger området. Hovedgrepet i Dr. Munks Park var å skape et bilfritt og parkmessig område der beboerne kunne trives både inne og ute.

Grønt ute, godt inne

Uteområdet er grønt og frodig med beplantning, trær, gangveier og lekeplass. Røde portaler skaper en bokstavelig talt rød tråd gjennom prosjektet.

Samtlige leiligheter ble plassert vestvendt med store balkonger. Det var viktig å få til en god miks av leilighetstyper som kunne passe et bredt spekter av boligkjøpere. Det målet må kunne sies å ha blitt nådd. Den yngste kjøperen var bare 19 år og den eldste over 80.