Hvorfor vente med å kose seg?

Publisert: 20. september,2021

Kate Eikeland Larsen (54) og ektemannen gleder seg veldig til å bo i Buerhaven.

«Det var nok jeg som var ivrigst, men nå gleder vi oss like mye begge to«, sier Kate Eikeland Larsen. Hun og Jørn, mannen hennes, har sikret seg en av toppleilighetene i det fjerde og siste bygget i Buerhaven.   

Den dagen vi blir pensjonister, DA skal vi virkelig kose oss

«Det virker som om mange tenker sånn«, sier Kate. «Men, hvorfor vente med å bo praktisk og lettvint? Hvorfor i alle verden kan vi ikke kose oss allerede nå? Mens vi fortsatt er spreke og virkelig kan nyte det?«

Ekteparet Eikeland Larsen er begge i 50-årene og i full jobb. Pensjonisttilværelsen tilhører en fjern fremtid, og de elsker å holde på med hagearbeid, oppussing, snekring og fiksing – både hjemme og på den selvbygde hytta i Tuddal, som sto ferdig for tjue år siden. Men nok kan bli nok, og de forstår ikke helt hvorfor ikke flere gjør som dem: flytter før det blir for mye.

Det beste valget – på det beste tidspunktet

«Jeg kjente rett og slett at jeg begynte å bli litt lei. Også ville jeg ha mer tid og overskudd til barn og ikke minst barnebarn. Så da jeg så annonsen på Facebook for det aller siste byggetrinnet her på Buerhaven, gikk alt veldig kjapt«, sier Kate. «Det er mye å velge mellom om dagen, men for oss var Buerhaven det aller beste valget! Her kan vi kose oss mens vi er spreke og aktive. Og her kan vi fortsatt ha det helt topp når vi blir gamle. Nå flytter vi for for først og siste gang. Det er en deilig tanke!«.

Hun mener det er mange gode grunner til ikke å drøye for lenge. Ikke minst det faktum, at det er en ikke ubetydelig jobb å tømme og rydde seg ut av et godt innbodd hus. Den jobben ville de ta selv, nå mens de orker. De synes ikke dette er noe ungene, de tre døtrene deres på 25, 30 og 32 år, senere skal behøve å ta seg av.

Allerede senket skuldrene

«Ja, det er kanskje litt rart, men bare det at beslutningen er tatt, gjør noe med deg. Det er jo en god stund til vi skal flytte, men planer om oppussing og diverse greier, har vi nå lagt til side. Vi har rett og slett senket skuldrene litt. Det føles bra«, sier Kate fornøyd.

Ville ikke til sentrum

Kate og Jørn Larsen la merke til Buerhaven allerede da det første bygget sto klart i 2010. Hun har vokst opp på Osebakken i Porsgrunn, han på Borgestad. Ja, det er faktisk i hans barndomshjem de bor i dag. Skulle de en dag selge huset og flytte inn i leilighet, måtte det bli noe i nærheten, helst på Borgestad. Som Buerhaven. Til sentrum ville de ikke.

«Nei, vi har ikke lyst til å bo midt i byen. I Buerhaven er vi nære nok til både Skien og Porsgrunn – og kan bruke begge byene så mye og så lett vi vil. Det vi trenger sånn i det daglige, får vi jo rett her borte på Borgeåsen senter. Apotek, til og med! Det får vi sikkert mer bruk for etter hvert«, sier Kate Eikeland Larsen med et godt smil.

Kate er i det hele tatt en dame med glimt i øyet og godt humør. Hun stråler når hun beskriver deres nye tilværelse, som starter den dagen de kan sette nøkkelen i døra i toppleiligheten i Buerhaven: en leilighet med alt de trenger, ekstra soverom og gjestetoalett, – og ikke minst en deilig, flott uteplass med tak over!

Tid til alt – og tid til overs

Ekteparet gleder seg til mer tid på hytta og flere turer med «korona-båten» (fjorårets nyanskaffelse!). De gleder seg til å – på impuls – kunne sette seg på syklene og ta en tur på kafé eller kino. Alt uten å behøve å tenke på veggen som burde vært malt eller hekken som skulle vært klippet.

Men, mest av alt gleder Kate seg til å få enda mer tid til barnebarna!

I Buerhaven kan barnebarna komme og gå

«Til høsten har vi to av barnebarna våre rett her borte på Buer skole. En i første- og en i tredjeklasse«, sier Kate, og peker mot skolen skrått over veien for Buerhaven. «Snart kan jeg stå meg kikkert og se dem leke og spille fotball! Og vil de innom en tur etter skolen, er vi to minutter unna. Det blir fantastisk!«

Del denne saken: